Naperőművek területének lőszermentesítése

A Tornádó Trade 2000 Kft. még 2018. év végén kezdte meg az ország addigi legnagyobb naperőmű beruházási területeinek lőszermentesítését. Nádasdon egy volt kavicsbányát, Kapuváron egy volt lenüzemet, míg Tuzséron egy üres ipari telket vizsgáltunk át.

A 2019. év elején a befejezett lőszermentesítés után két relatíve kisebb telepet követően Kapuváron már éles üzemben működik az ország legnagyobb naperőműve is. A 25MW villamos energiát előállító erőmű az ország legnagyobb ilyen létesítménye. Az Enlight Renewable Energy által üzemeltetett összesen 57 MW összesített teljesítményű három erőmű a Mavir kimutatása szerin mintegy 10%-kal növelte meg hazánk fotovoltaikus termelőkapacitását.

Tuzséron közel 200.000 m2, Kapuváron 285.000 m2, továbbá Nádasdon több mint 168.000 m2 terület műszeres átvizsgálását, lőszermentesítését, egyes részek növényzetirtását és tereprendezését a Megrendelőnk teljes megelégedésére végeztük el. A többnyelvű dokumentáció és kapcsolattartás, az ország egymástól távol eső pontjain lévő 63 hektárnyi területen végzett munkából eredő komoly logisztikai kihívás, a néha szélsőséges időjárási viszonyok ellenére is a megrendelt munkát határidőn belül teljesítettük.