Piorotechnikai értékesítés

Piorotechnikai értékesítés

Piorotechnikai értékesítés

 Szezonálisan (december 28. és 31. között), és egész évben vásárolható pirotechnikai eszközök kis és...

Read more
Lőszermentesítés, talajkutatás

Lőszermentesítés, talajkutatás

Lőszermentesítés, talajkutatás

LŐSZERMENTESÍTÉS Magyarország teljes területén – szárazföldön és vízben egyaránt – előkerülhetnek fel...

Read more
Tűzijátékok kivitelezése

Tűzijátékok kivitelezése

Tűzijátékok kivitelezése

Profi tűzijátékok megtervezése, kivitelezése. TŰZIJÁTÉK SHOW előre elkészített program alapján. Települési,...

Read more
Tűzszerész biztosítás, beléptetés

Tűzszerész biztosítás, beléptetés

Tűzszerész biztosítás, beléptetés

Rendezvény biztosítás, épületek átvizsgálása, robbanóanyag-kereső kutya alkalmazása, személyi és gépjármű...

Read more
Speciális tűzszerész szolgáltatások

Speciális tűzszerész szolgáltatások

Speciális tűzszerész szolgáltatások

Speciális tűzszerészeti hatástanulmány, mágneses térkép, szaktanácsadás, geodéziai kitűzés, tűzszerész...

Read more

 

Tornádó Trade 2000 Kft.

Székhely:
1097 Budapest
Vágóhíd utca 60. III./II./8.

Levelezési cím:
1097 Budapest
Vágóhíd utca 60. III./II./8.

Mail: berente[kukac]tt2000.hu

Telefon: +36 1 455 00  53
Fax:        +36 1 455 0148

További elérhetőségeink


 

Posta Lajos mestertűzszerész a Vác-kistérségi televízióban - video

Posta Lajos mestertűzszerészt, a Tornádó Trade 2000 Kft. műszaki vezetőjét kérdezték az ESTV-ben a váci lakótelepi robbanásról, valamint az előtalált robbanószerkezetek bejelentésének, kezelésének szabályairól (részlet az ESTV 2020. március 11-i adásából).

(A video megtekintéséhez kattintson a képre!)


 

   ISO 900   

A Tornádó Trade 2000 kft.

ISO 9001 minőségbiztosítással rendelkezik!


 

Munkatársaink írták - könyv

Posta Lajos és Bucsák Mihály munkatársaink, I. osztályú tűzszerészek, mint társszerzők írták meg a honvéd tűzszerészek első 70 évének történetét. Büszkék vagyunk Kollégáink teljesítményére, és bátran ajánljuk a téma iránt érdeklődők figyelmébe ezt a magas színvonalú, Hőseinknek is emléket állító művet!

     (részletekért kattintson a könyvre)

70 év az életveszély árnyékában


 

A Tűzszerészek 70 éve - video

Munkatársaink közreműködésével, szövegezésével és szaktanácsadásával készült ez a videó, mely a magyarországi tűzszerészek történetét mutatja be.

(a videó elindításáért kattintson a képre)  A tűzszerészek 70 éve videó


 

A+ R A-
Lőszermentesítés

LŐSZERMENTESÍTÉS

Magyarország teljes területén – szárazföldön és vízben egyaránt – előkerülhetnek fel nem robbant, de máig veszélyes hadianyagok, melyek javarészt II. Világháborús hadicselekményekből és az egykor hazánkban állomásozó szovjet csapatok után maradtak vissza. Ezeknek a nagy veszélyt jelentő robbanótesteknek a felkutatásával foglalkozik cégünk.

A korszerű beruházások, építkezések első lépése a beruházásra kijelölt terület átvizsgálása és megtisztítása a hadi eredetű szennyeződésektől, anyagoktól. Ehhez a gyakorlathoz egyébként a befektetők és kivitelezők közül egyre többen ragaszkodnak. Ez a bölcs előrelátás teszi lehetővé, hogy a kivitelezés során ne kelljen előre nem látott problémákkal foglalkozni. Tekintettel arra, hogy Magyarország egésze a II. Világháború szempontjából aktív terület volt, mindenképpen indokolt az átvizsgálás és a lőszermentesítés elvégzése a tervezett építési területeken.

A munkákat vezető kollégáink között többéves, évtizedes szakmai gyakorlattal és érvényes tűzszerész szakvizsgával (“Mester”- és I. osztályú) rendelkező szakemberek találhatók. Technikai felszereléseink, kereső műszereink szabványosak és világszínvonalúak. Tevékenységünk végzésére teljes körű felelősség-és balesetbiztosítással rendelkezünk. Az elvállalt munkáinkat az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszer követelményeinek betartásával, munkatársaink folyamatos képzésével, ellenőrzésével végezzük.

E szolgáltatás keretén belül cégünk vállalja hadi eredetű fémtárgyak földfelszín alatti műszeres felkutatását és semlegesítését a kívánt mélységig. Igény szerint speciális víz alatti mentesítést és átvizsgálást is végre tudunk hajtani. A robbanótestek elszállításáról, megsemmisítéséről az MH. 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredével kialakított együttműködési kapcsolatunk keretén belül gondoskodunk.

Árainkat a hagyományos lőszerfelkutatás esetén Ft/m2-ben állapítjuk meg, melyhez kisebb területek esetén egyszeri kiszállási költség adódik. A nagymélységű – fúrt lyukas – átvizsgálás költsége nagymértékben függ a fúrt lyukak számától, mélységétől. A víz alatti felkutatás árát pedig az adott munka jellegének megfelelően egyedileg állapítjuk meg.

Megrendelői igény esetén munkáinkat a Magyar Honvédség Tűzszerész alakulatának független szakértőjével ellenőriztetni tudjuk.

Az út-, híd-, közmű-, mélyépítési munkák, tereprendezések és alapozási munkák közben gyakran előfordul, hogy világháborús és egyéb robbanótestek kerülnek elő, melyek gátolják az építkezések további folytatását és veszélyeztetik a munkát végzők életét, testi épségét.

A Tornádó Trade 2000 Kft. vállalja új beruházások, utak, ipari parkok, logisztikai központok, üzletközpontok, pihenőparkok, irodaházak, lakóházak, benzinkutak, bármilyen építési- és egyéb földterületek műszeres átvizsgálását az építkezés megkezdése előtt, vagy akár közben is. Az építési területek reálértéke az átvizsgálást követően, a lőszermentesítés költségeinek többszörösével megnövekszik.

Azon területekre, ahol a műszeres átvizsgálás nem lehetséges, tűzszerész szakfelügyeletet tudunk biztosítani a földmunkák időtartamára, amivel elkerülhetővé válnak a többnapos (néha 20-30 nap) kényszerű várakozások, illetve az ebből adódó termelési kiesések, vagy a kötbér.

NAGYMÉLYSÉGŰ LŐSZERMENTESÍTÉS

A hagyományos módszer – a földfelszínen alkalmazott műszerekkel történő kutatás – mellett cégünk vállalja a nagymélységben történő lőszerfelkutatást is, azonban ez a vizsgálati és mentesítési módszer költségesebb és időigényesebb, mint a hagyományos műszeres átvizsgálás. Ezt a módszert általában a sűrűn beépített városi övezetekben vagy a feltöltött területeken történő kutatásnál alkalmazzuk mélyen fekvő tárgyak felderítése érdekében. Ezen tárgyakat felszíni ellenőrzéssel a legtöbb esetben nem lehet felderíteni, mivel a felszín eltakarítása vagy túlzottan drága vagy pedig lehetetlen, amennyiben ott sínek, csővezetékek vagy villamos földvezetékek találhatók. A felkutatás során a Vallon EW 1504 típusú fémdetektort alkalmazzuk.

A módszer lényege, hogy a kutatási területen 1 – 2 méteres távközökben, kb. 9 – 10 méter mély fúrt lyukakat készítünk. Homokos, laza talaj esetén a beomlás ellen védekezni kell, ezért ilyen talajoknál nem mágnesezhető béléscsöveket kell bemosatni, bezagyolni.

A fúrt lyukak kialakítása után megkezdhető a műszer alkalmazása minden egyes lyukban, majd a fúrási pontok elemzése után derül ki, hogy hány darab jelet kell feltárnunk különböző mélységekben. A 8 – 10 méter mélységű furatok elkészítése kb. 4 – 6 furat / munkanappal számolva jelentős időt vesz igénybe. A szondázás és a mérési adatok elemzése, valamint a dokumentáció elkészítése a fúrási munkálatokkal párhuzamosan történik így az további időveszteséggel nem jár.

VÍZ ALATTI LŐSZERMENTESÍTÉS

Partnercégünkkel együttműködve vállalunk álló- és folyóvizekben egyaránt speciális víz alatti lőszerfelkutatást. Ennek keretében végre tudjuk hajtani:

• víz alatti területek teljes átvizsgálását, lőszermentesítését, mederkotrások, vagy bármilyen vízben végzendő munka biztonságos végrehajtása érdekében;

• elveszett (elrejtett) tárgyak felkutatását víz alatt;

• roncskutatást, elsüllyedt vízi járművek, uszályok, repülőgépek felkutatását, tűzszerészeti átvizsgálását, szükség esetén lőszermentesítését.

A víz alatti felkutatások során a Vallon EW 1504, vagy az OGF-W típusú fémdetektort alkalmazzuk.

A módszer lényege, hogy az adott területet a műszerrel a víz felszínéről átvizsgáljuk. Amennyiben a detektor fémtárgyat jelez, cégünk és együttműködő partnerünk búvárai a jelzett ponton átvizsgálják a medret és a víz alatti talajréteget is.

Galéria

Tornádó Trade 2000 Kft.

Székhely:
1097 Budapest
Vágóhíd utca 60. III./II./8.

Levelezési cím:
1097 Budapest
Vágóhíd utca 60. III./II./8.

Mail: berente[kukac]tt2000.hu

Telefon: +36 1 455 00  53
Fax:        +36 1 455 0148

 

Rólunk mondták

 • Kovács János, Balmazújváros

  "Az Önök által lejátszott tűzijáték rendkívül látványos és szép volt, mellyel emelték a házassági...

  Bővebben: Kovács János,...

 • Nagy Sándor Ede (Magyar Suzuki Rt.)

  "A munkavégzés minőségével maximálisan meg voltunk elégedve. Minden speciális kérést teljesített a...

  Bővebben: Nagy Sándor...

 • Christian Noack (M-6 AÉKT)

  "A cég, és munkatársaik hozzáállásával, munkájuk minőségével rendkívül elégedettek voltunk. A...

  Bővebben: Christian...